A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Citat av Nalle Puh

Här hittar du kloka och minnesvärda citat och visdomsord av Nalle Puh

Man vet aldrig, när ett snöre kan komma till användning.
Människor som inte tänker ordentligt har inga hjärnor, snarare har de grått ludd som flugit in i huvudet på dem av misstag.
Medan man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa.
När du är på besök hos en vän och känner dig sugen på en munsbitav någonting kan du prova med att titta längtansfullt mot skafferiet.
När du bär på en honingsburk som du tagit med dig till en vän i födelsedagspresent, stanna då inte och börja äta ur den på vägen.

När du gått omkring länge ute i blåsten och plötsligt går in i någons hus och han säger: 'Du kommer precis lagom för en munsbit av något slag!', då vet du att det är en trevlig dag.
När du hälsar på hos en vän och känner för en liten smakbit av något, försök att titta lite längtansfullt i riktning mot skafferiet.
När du ser att någon sätter på sig sina stövlar, kan du vara ganska säker på att Något Spännande ska hända.
När du skaffar en ny dörrklocka till din ytterdörr, se då till att det inte är någon annans svans.
När du talar med en Björn med Mycket Liten Hjärna, får du inte glömma bort att långa ord kan besvära honom.

När du tar en liten smakbit av något hos en vän, ät då inte så mycket att du fastnar i dörren.
När du tittar på dina två tassar vet du, att när du har bestämt dig för vilken som är höger, kan du vara säker på att den andra är vänster.
När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig.
När du vandrar runt en dunge lärkträd för att spåra någonting, se då till att det inte är dina egna fotspår du följer efter.
När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man ibland att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är helt annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.