A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Citat av Nalle Puh

Här hittar du kloka och minnesvärda citat och visdomsord av Nalle Puh

När man ska hämta honung med ballong är det av yttersta vikt att man inte låter bina veta att man kommer.
Om det är ett surr så måste det vara någon som surrar, och den enda meningen med att surra, som jag kan tänka mig är för att man är ett bi, och den enda meningen med att vara ett bi, som jag vet, är att göra honung, och den enda meningen med att göra honung är att jag ska äta den.
Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting.
Om du dricker mjölk och pratar samtidigt, kan det sluta med att du måste dunkas i ryggen och torkas av en lång stund efteråt.
Om du försöker hitta hem men istället hittar en grop, kan du försöka att leta efter en grop. Då skulle du med all säkerhet inte hitta en grop, vilket skulle vara bra, för då kanske du hitter någonting du inte letar efter, vilket skulle kunna vara precis det du letar efter.

Om du försöker ignorera en knackning på din dörr, skrik då inte 'Nej!' när någon frågar: 'Är det någon hemma?'.
Om du planterar ett ekollon kommer det att växa upp till en ek. Men om du planterar en honungskaka är det därmed inte sagt att den kommer att växa upp till en bikupa.
Om man inte vet var man ska är det ingen idé att skynda sig. Man vet ändå inte när man kommer fram.
Om man tänker efter en stund kan det hända att man kommer fram till ett mycket viktigt beslut.
Om man vänder sig om och får se en mycket farlig Heffaklump som stirrar ner på en, glömmer man ibland vad det var man hade tänkt säga.

Om någon frågar dig hur en som precis flyttat dit egentligen kom dit, och du inte vet, kan du bara säga "På det vanliga sättet, om du förstår vad jag menar".
Om personen du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.
Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre.
Poesi och visor är inte saker man hittar, utan det är saker som hittar en, och det enda man kan göra är att gå där de kan få tag på en.
Puh har inte mycket förstånd, men har ställer aldrig till någonting tråkigt. Han gör dumma saker, men det blir alltid bra till slut.